Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст США назвав лобістів Януковича

Четвер, 13 квітня 2006, 11:43

Уряд України часів Віктора Януковича витратив більш півмільйона доларів на послуги однієї лобістської компанії, що представляла інтереси держави в США.

Про це говориться в звіті міністерства Юстиції США про діяльність лобістських компаній, які представляють інтереси іноземних держав, організацій і приватних осіб у США.

Уряд України користувалася консультаційними послугами компанії White & Case (бюджет $564. 8 тис.). А тодішній прем'єр-міністр України Віктор Янукович і його радник Едуард Прутнік найняли чотири компанії: DB Communications (PR, бюджет - $99.9 тис.), JWI (PR, $195.4 тис.), Aleksei Kiselev (лобізм, бюджет не зазначений) і Venable (PR, бюджет також не зазначений).

Станом на 30 червня 2005 року, у США діяли 475 компаній, що представляли інтереси 589 іноземних замовників.

Під замовниками американське законодавство розуміє не тільки окрему державу, але й іноземні організації і осіб, які мають намір впливати на США.

У свою чергу, під впливом розуміється "залучення в суспільну діяльність", "PR-акції", "поширення і збір будь-яких даних і предметів усередині США", а також "представлення інтересів іноземного замовника в органах влади США".

Нині своїх лобістів у Вашингтоні мають 135 держав і окремих територій.

Росію представляли дві лобістські фірми. Компанію Denton найняло РІА "Новини", що заплатило $53.2 тис. за розширення обміну інформацією між Росією і США, а також за розсилання матеріалів про Росію американській професурі і бібліотекам.

Law Offices of Stewart and Stewart представляв інтереси Фонду Федерального Майна, що за допомогою лобістів намагався залучити американських бізнесменів до придбання власності в Росії.

Грузію обслуговували компанії Daniel J. Edelman, Inc. (організовувала інтерв'ю з грузинськими офіційними особами під час їхніх візитів у США за що за 6 місяців одержала $85 тис.), Orion Strategies (лобізм, просувала ідею про прийом Грузії до НАТО, $84.1 тис.)

Вашингтон Профайл

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування