Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відомство Тарасюка попросило Росію помовчати, якщо вона не вміє рахувати

Четвер, 13 квітня 2006, 13:25

Міністерство закордонних справ закликає іноземних посадових осіб утримуватися від оприлюднення своїх побажань щодо реалізації зовнішньополітичного курсу України.

Про це на брифінгу заявив керівник прес-служби МЗС Василь Філіпчук.

За його словами, МЗС звернуло увагу на слова начальника генштабу збройних сил Росії генерала армії Юрія Балуєвського від 3 квітня про курс України на вступ до НАТО.

"МЗС України із задоволенням констатує той факт, що начальник Генштабу збройних сил РФ визнає за Україною суверенне право вибирати вступати їй до НАТО чи ні", - зазначив Філіпчук.

Він додав, що курс України на вступ до НАТО цілком відповідає Конституції і чинному законодавству України.

Також він зауважив, що в законодавстві України передбачена процедура проведення всеукраїнського референдуму, що може бути використаний при кінцевому ухваленні рішення про вступ України до НАТО.

Філіпчук сказав, що його дивують слова генерала про те, що близько 70% населення України не підтримує цей курс.

Він повідомив, що за даними українських соціологічних служб у січні цього року на питання про необхідність для України вступити в НАТО позитивну відповідь дали 19,2% опитаних, негативну відповідь - 55%, не визначилися - 25,8%.

Філіпчук сказав, що проведення всеукраїнського референдуму за таких умов є несвоєчасним, оскільки його результати будуть відображати не вибір українського народу, а елементарну неінформованість людей.

Обком з посиланням на Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...