Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник врятує "Нафтогаз", якщо Івченко не полетить на Марс

Вівторок, 18 квітня 2006, 15:01

Фінансовий план НАК "Нафтогаз України" у такому вигляді, у якому він існує сьогодні, затверджувати ще не можна.

Таку думку висловив Міністр фінансів Віктор Пинзеник у вівторок, передає Ліга.

Пинзеник заявив, що операційна діяльність "Нафтогазу" - прибуткова, і доходи перевищують витрати на 1,6 млрд.грн.

За його словами, 9 млрд.грн. розриву виникли не з операційної діяльності.

На думку Пинзеника, якщо не записувати у витрати "польоти на Марс, на Місяць, куди завгодно", компанію можна вивести. "Якщо будемо "літати в космос", то жодна компанія не витримає", - пояснив він.

З іншого боку, міністр фінансів визнав, що в "Нафтогазу України" дійсно виникає проблема касових витрат, оскільки його доходи і витрати не збігаються в часі. Однак у такому випадку рух коштів має бути відбитий у відповідних документах.

Також Мінфін буде змінювати свій підхід до фінансових планів підприємства. "Коли мова буде йти, наприклад, про виробництво молока, то ми польоти в космос враховувати не будемо у витратах, оскільки вони не пов'язані з виробництвом молока", - пообіцяв міністр.

"Нафтогаз" є найбільшою компанією України, що робить повний цикл операцій по розвідці і розробці родовищ, експлуатаційному і розвідувальному буравленню, транспортуванню і збереженню нафти і газу, постачанням природного і зрідженого газу споживачам.

Понад 97% нафти і газу в Україні видобувається підприємствами компанії. 19 квітня Кабінет Міністрів планував затвердити фінансовий план "Нафтогазу" на 2006 рік.

Як писала Українська правда, нещодавно Івченко придбав новий автомобіль - "Мерседес" S-класу вартістю 215 тис. доларів (1 млн. 85 тис. 750 грн.) і пояснив це тим, що звик їздити на останніх моделях цієї марки.

У свою чергу, президент Віктор Ющенко доручив йому продати це авто.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування