Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров їздить на восьмирічному "Мерседесі", а в Черновецького авто дороге, як у президента

Середа, 19 квітня 2006, 11:56

Загальна сума, витрачена на автомобілі для чиновників, складає не менше 158 мільйонів доларів.

Усього в Україні для потреб державних органів усіх рівнів використовується близько 6 500 службових автомобілів, повідомляє "Комсомольська правда".

Зокрема, президент пересувається винятково на шестисотих "Мерседесах", яких у нього, як мінімум, два: чорний і темно-синій.

Ці авто розроблені за спеціальним замовленням та оснащені додатковими компонентами безпеки, зокрема, броньованими вікнами. На думку експертів, їх приблизна ціна - від 100 до 500 тисяч доларів.

У розпорядженні ДУСі, що обслуговує президента, його секретаріат, а також Рада національної безпеки й оборони – 531 автомобіль.

Більше всього "Мерседесів", 41 штука, і BMW. Приблизна оціночна вартість президентського парку – 15 мільйонів доларів.

У той же час у гаражі уряду сьогодні стоїть 26 "Мерседесів". Вони передбачаються за статусом прем'єру, віце-прем'єрам і міністрам.

Як правило, усі міністерські "мерси" Е-класу мають об'єм двигуна 6 літрів. На такому їздить голова МЗС Борис Тарасюк і міністр АПК Олександр Баранівський.

У той же час у міністра молоді і спорту Юрія Павленка – "Мерседес" Е-класу, з об'ємом двигуна - 5,5 літри.

На "шестисотому" "Мерседесі" Е-класу, якому років вісім, їздить прем'єр-міністр Юрій Єхануров.

За словами видання, "прем'єр стосовно автомобілів, людина невибаглива". "Незважаючи на те, що йому передбачено "крутий" номер "003", частіше по Києву він пересувається зі звичайними міськими номерами", - пише "Комсомолка".

У свою чергу віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко віддає перевагу "Мазді-6", а голова МВС Юрій Луценко їздить на "Мерседесі" та "Фольксвагені Фаетон".

Крім міністерських "Мерседесів", найчастіше в автопарку Кабміну трапляються "Опелі" - 21 штука, ДЕУ - 27 і "Шкоди" - 24.

За неофіційними даними, усього там 195 машин, включаючи екскаватор і чотири трактори, загальною вартістю 3 мільйони доларів.

У той же час у гаражі Верховної Ради припарковано 190 автомобілів, приблизна вартість – 3 мільйони доларів.

Постійний автомобіль передбачається спікеру, його заступникам, главам комітетів і лідерам фракцій.

Говорять, Володимир Литвин не дуже любив свій службовий автомобіль – "Мерседес", віддаючи перевагу "Тойоті Лендкрузер".

Главам комітетів і лідерам фракцій виділяють "Опелі" або "Шкоди". У той же час Олександр Мороз раніше часто їздив на темно-зеленому "Крайслері", а зараз користуюється "Тойотою Камрі".

На балансі Київської міськдержадміністрації за колишнім мером Києва Олександром Омельченком числиться "Тойота Лендкрузер" вартістю приблизно 60 тисяч доларів.

Однак у нинішнього мера Леоніда Черновецького кілька своїх машин, у тому числі "Майбах" з іменним номерним знаком "ПРАВЕКС" і вартістю близько 2 мільйонів 75 тисяч гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування