Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богословська пригрозила ЦВК, що пожене їх "у три шиї"

Четвер, 20 квітня 2006, 13:54

Лідер партії "Віче" Інна Богословська називає однією з причин фальсифікацій у ході парламентських виборів 2006 року відсутність ротації членів Центвиборчкому.

Про це вона заявила в четвер у ході судового засідання Вищого адміністративного суду під час надання пояснень у частині позовної вимоги про фальсифікації і масові порушення на виборах.

На думку Богословської, люди, що сьогодні працюють у ЦВК, працювали і в часи президента Леоніда Кучми і брали участь у фальсифікаціях парламентських виборів 1998 і 2002 років.

При цьому вона не сказала, кого конкретно з членів ЦВК має на увазі.

"Те, що не було зміни, є однією з причин, що ми маємо масові фальсифікації", - сказала лідер "Віче".

Вона також додала, що "те, що не було каруселі, і те, що не було п'яних відморозків - це нічого не означає".

"Фальсифікація була латентною, тому що достатньо перекинути уточнені протоколи", - заявила Богословська.

Відповідаючи на уточнююче питання члена ЦВК Миколи Мельника про те, що вона мала на увазі, обвинувачуючи членів ЦВК, лідер "Віче сказала: "Вас дійсно потрібно гнати в три шиї з державної служби".

При цьому Богословська підкреслила, що члени ЦВК, приймаючи в лютому 2006 року зразок протоколу про перерахунок голосів, свідомо порушили законодавство.

За словами лідера "Віче" за допомогою протоколів голоси перераховувалися на заході й у центрі на користь БЮТ, а на сході і півдні - на користь Партії регіонів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування