Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛЮДИНА ЮЩЕНКА НАЗВАЛА УМОВУ ПРЕМ'ЄРСТВА ТИМОШЕНКО

Вівторок, 25 квітня 2006, 10:51

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко може стати прем'єр-міністром за умови, що вона візьме на себе чіткі політичні зобов'язання.

Таку думку висловив голова секретаріату президента Олег Рибачук в інтерв'ю УНІАН.

У той же час він не виключив можливості, що навіть за наявності підписаних угод, меморандумів частина "Нашої України" може не проголосувати за прем'єрство Тимошенко.

"Якщо Юля Володимирівна хоче бути главою уряду, то вона має довести, що вона готова публічно взяти на себе відповідальність. Їй потрібно завоювати довіру, якої президент своїм указом не додасть", - зауважив Рибачук.

"Є така думка: ось, щоб отримати портфель, підпишемо що завгодно, а далі робитимемо що схочемо... Так можна поставити хрест на своєму політичному майбутньому", - зазначив голова секретаріату.

"Тому що цього разу не можна буде сказати, що вам нав'язали цю угоду, що ви увійшли в коаліцію, але вам щось заважає...", - додав він.

"Наобіцяти можна, що життя зміниться "ще вчора" на краще, коли ми прийдемо до влади. Уже прийшли, реально прийшли, уже реально формується Кабмін, і ніхто не дає вказівок, як його формувати", - зазначив Рибачук.

"Приходить усвідомлення того, що перемогти насправді легше, ніж потім дотриматись обіцяного", - додав він.

За його словами, "це ключовий момент, коли ось воно – в руках, і воно починає просто з легкого п'янкого кубка тріумфатора перетворюватися на неабиякий тягар, такий собі "сизифів камінь", який треба штовхати".

Серед розбіжностей між учасниками створення демократичної коаліції Рибачук відзначив "ідеологію економічного розвитку країни".

"Це найскладніша тема. Тому що уряд передусім має займатися економікою, а не пропагандою, і про все це потрібно домовлятися", - зазначив він.

При цьому Рибачук не виключив можливість розвалу демократичної коаліції: "Такий варіант у разі невиконання зобов'язань просто неминучий. Це та гаряча картоплина, яку важко втримати в руках, але, якщо її кинеш, залишишся голодним...".

У той же час на питання щодо того, якщо Тимошенко буде в опозиції, то це означає, що у 2009 році вона буде кандидатом у президенти від опозиції, Рибачук відповів, що "це просто черговий міф, про який навіть смішно говорити".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування