Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко і Литвин затіяли суд, бо мають звітувати за фінанси?

Вівторок, 25 квітня 2006, 14:10

Члени ЦВК називають позов блоку Вітренко "Народна опозиція", Блоку Кармазіна, Народного блоку Литвина та партії "Віче" необгрунтованим, безпідставним і просять Вищий адміністративний суд не задовольняти його.

Про це члени ЦВК заявили у вівторок, на 10-й день судового засідання колегії суддів ВАСУ, який розглядає позов вищевказаних політичних сил до Центрвиборчкому.

Зокрема, заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук, висловила думку, що позивачі зверталися до суду, оскільки якимось чином потрібно пояснювати тим особам, які фінансували їх передвиборчі кампанії, а також однопартійцям, потенційним виборцям, які голосували за них, чому їхні політичні сили програли вибори.

З цією метою позивачі знайшли єдиний простий засіб – звинуватити у своєму програші усіх і насамперед ЦВК, сказала вона.

"Найкраще - облити брудом всіх і вся: усі винні у поразці на виборах", - зауважила Ставнійчук.

Водночас, за її словами, сторона позивача у судовому процесі підмінює "право політикою", передає УНІАН.

За словами Ставнійчук, ЦВК не вбачає у своїх діях будь-якого порушення законодавства, що, на думку позивачів, призвело до начебто невірного підрахунку голосів виборців. "Реальних фальсифікацій не було", - підкреслила вона.

Як заявила в інтерв`ю журналістам Наталія Вітренко, коментуючи під час перерви виступи членів Центрвиборчкому, "те, що говорить ЦВК, це навіть сумно, а не смішно".

Вітренко упевнена, що члени ЦВК не надали жодних доказів на свою користь, і все це дозволяє їй сподіватися "на правове рішення" суду.

Як повідомлялося, позови до ЦВК були подані з боку партій і блоків, які на виборах 26 березня не подолали трипроцентний бар`єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування