Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" і Плачков не злякалися імен в "РосУкрЕнерго"

Середа, 26 квітня 2006, 17:17

"Нафтогаз України" не має наміру ініціювати перегляд січневих російсько-українських газових домовленостей у зв'язку з розкриттям бенефіціантів швейцарської RosUkrEnergo A.G..

Про це в "Нафтогазі" заявили у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Оприлюднення інформації про фактичних власників 50%-ої частки в RosUkrEnergo не вплине на реалізацію домовленостей, досягнутих з російськими партнерами на початку поточного року", - заявили в НАКу.

Раніше голова правління "Нафтогазу України" Олексій Івченко, коментуючи обвинувачення RosUkrEnergo у непрозорості, заявив, що НАК звертався в різні органи й інстанції, дипломатичні представництва, ВАТ "Газпром".

Зокрема, з проханням надати інформацію про засновників і корупційну діяльність RosUkrEnergo, якщо така має місце.

"RosUkrEnergo не є українською компанією. Рахунки в неї, напевно, є й у Швейцарії, і в Америці, і в інших країнах", - зазначив Івченко.

"Тому я і сьогодні звертаюся через ефір: друзі, надайте нам матеріали, надайте нам інформацію, допоможіть з'ясувати, а не робіть політичні або голослівні заяви", - додав він.

"Є факти - дайте їх, ми будемо вживати заходів щодо того, працювати або не працювати з цією компанією", - підкреслив голова "Нафтогазу України".

У свою чергу міністр палива й енергетики Іван Плачков заявив, що Україна поки не має наміру розривати діючі угоди з RosUkrEnergo A.G., ексклюзивним постачальником російського і середньоазіатського природного газу в країну.

"У нас контракти підписані, ціна задовольняє, а там будемо дивитися. Україна буде працювати і буде споживати газ і, бажано, щоб по 95 доларів за тисячу кубометрів, як домовлялися", - зауважив Плачков.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: