Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Януковича під керівництвом Литвина присоромили від імені Ющенка

П'ятниця, 28 квітня 2006, 15:02

Президент Віктор Ющенко сподівається, що Верховна Рада нового скликання приведе до присяги суддів Конституційного суду в перші ж дні своєї роботи.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив заступник голови секретаріату президента Анатолій Матвієнко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Президент вірить у те, що Верховна Рада 5-го скликання визначить для себе пріоритет, що таке жити по Конституції і законам і цю проблему зніме. Президент сподівається, що це буде в перші дні початку роботи сесії нового скликання", - сказав Матвієнко.

Він зазначив, що буде сумно, якщо до 10-річчя Конституції, до 10-річчя Конституційного суду Україна зустріне без діючого КС.

Матвієнко також відзначив, що, на жаль, Верховна Рада 4-го скликання "безславно закінчила свою роботу під керівництвом пана Литвина", оскільки не були приведені до присяги судді КС.

"Президент висловлює розчарування і стурбованість не просто по даному факту, а в зв'язку з тим, що зароджується дуже небезпечний прецедент, коли який-небудь інститут має право не виконувати конституційних обов'язків", - заявив заступник голови.

"Це веде нас по дуже слизькій дорозі і цьому не може бути продовження. Це принципова позиція президента", - підкреслив він.

Матвієнко нагадав, що президент хотів прийти в парламент і подякувати депутатам за роботу.

Однак, "на жаль, обставини склалися таким чином, що Верховна Рада в черговий раз, з ініціативи блоків, у першу чергу БЮТ, "регіонів", соціалістів, Компартії, СДПУ(о), вирішили ігнорувати закон і Конституцію, і не приводити до присяги суддів Конституційного суду", додав Матвієнко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування