Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче бути спікером

Понеділок, 3 квітня 2006, 11:11

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що буде боротися за посаду прем'єра в новому уряді України і не погодиться ні на які інші посади.

Про це Тимошенко заявила в інтерв'ю газеті "Известия".

"Посада спікера мене не цікавить. Що стосується "технічного прем'єра"... І я на це не погоджуся, і Ющенко цього ніколи не запропонує", - сказала Тимошенко.

"Президент розуміє, що я не "технічний прем'єр", а реальний, з мене не вийде виконавець чужої волі, провідник чужої політики. Саме тому клани, які групуються навколо Ющенка, не хочуть моєї появи на чолі уряду", - відзначила лідер БЮТ.

"Але я не дівчинка для биття, я боєць. І здаватися не збираюся. Я прекрасно розумію: політтехнологи роблять усе, щоб відсторонити мене від формування коаліції", - заявила Тимошенко.

При цьому вона нагадала про коаліційний договір, у якому говорилося, що посаду прем'єра запропонують лідерові тієї "помаранчевої" партії, яка на виборах набере найбільше голосів.

Якщо Тимошенко вдасться очолити кабінет міністрів, вона має намір сформувати "уряд чесних чиновників, не допустити у владу бізнесменів, а також політиків, якими маніпулюють ті чи інші клани".

"Тобто потрібно виправити помилки, допущені після "помаранчевої революції". Нам потрібні працівники, які не будуть ставити хабарі вище інтересів суспільства", - заявила лідер БЮТ.

На питання про те, чи можливий союз БЮТ з Партією регіонів, Тимошенко категорично відповіла: "Виключений".

"Тільки створення "помаранчевої" коаліції прискорить шлях України в Європу", - сказала вона, пообіцявши піти в опозицію до коаліції "Нашої України" і "Регіонів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування