Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія хоче, щоб з Україною поводились, як з Білорусією

Четвер, 6 квітня 2006, 12:17

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив про необхідність застосування Європою єдиних стандартів при оцінці ситуації навколо виборів в Україні й у Білорусії, а також розвитку ситуації навколо Придністрорв`я.

"Ми знаємо про позицію ЄС щодо останніх виборів у Білорусії, в Україні, ситуації навколо Придністров`я. Виходимо з необхідності застосовувати у всіх випадках єдині стандарти. Це не завжди вдається ЄС", - заявив Лавров за підсумками переговорів зі своїм словацьким колегою Едуардом Куканом у Братиславі в середу.

Він сказав, що, "якщо в ЄС, НАТО є якісь питання щодо дій уряду тієї чи іншої країни, то ці питання необхідно врегулювати через діалог, через залучення, а не через спроби ізолювати ту чи іншу країну в європейських справах".

Говорячи про переговори з Куканом, Лавров сказав, що "ми обговорювали Косово, тут наші позиції збігаються".

"Ми за переговорні рішення, проти нав'язаного рішення і за те, щоб у підсумку майбутніх домовленостей про статус Косово головну увагу приділили не політичним амбіціям тієї чи іншої сторони, а рішенню реальних проблем меншин, що поки безправні в Косово. Повернення біженців у Косово є головним завданням", - відзначив він.

У цьому зв'язку глава МЗС РФ заявив, що "повернутися туди вони можуть тільки тоді, коли там будуть створені умови для їх безпечного, вільного, рівноправного проживання".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування