Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченка дожмуть за Mercedes по повній програмі

Середа, 10 травня 2006, 14:23

Тендерна палата звернулася до НАК "Нафтогаз України" із запитом про надання тендерної документації на придбання службового автомобілю Mercedes-Benz S-Class.

Про це говориться в офіційному листі, підписаному главою правління організації Олегом Фадєєвим, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Згідно з документом, Тендерна палата просить надати рішення про створення тендерного комітету, звіт про результати проведення тендерних процедур, протоколи засідань тендерного комітету.

Також палата просить надати копії інформаційних матеріалів замовника й учасників торгів, копії укладених договорів, інформацію про скарги учасників торгів, копії платіжних доручень та інші документи.

У випадку відсутності зазначених документів, Тендерна палата просить надати письмову відповідь про причини невиконання "Нафтогазом України" тендерних процедур, визначених законом "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".

За словами керівника прес-служби Тендерної палати Андрія Васейка, організація звернулася також до правоохоронних органів з вимогою перевірки законності процедури придбання НАК "Нафтогаз України" зазначеного службового автомобіля.

Як відомо, про такий намір громадської організації 21 квітня заявив перший віце-президент Тендерної палати Антон Яценко.

За його даними, автомобіль було куплено вже після вступу в силу нової редакції закону про державні закупівлі, положення якої зобов'язують державні підприємства проводити закупівлі шляхом тендера.

"Нас не цікавить моральна сторона... Нас цікавить у першу чергу те, як "Нафтогаз України" міг купити Mercedes, і банк міг провести платіж, коли вже існувала ця норма даного закону", - заявив він.

Як відомо, 12 квітня президент Віктор Ющенко заявив, що наказав керівнику НАК "Нафтогаз України" Олексію Івченку продати Mercedes-Benz вартістю більш 1 млн. грн., що був придбаний для автопарку компанії.

Наступного дня НАК "Нафтогаз України" повідомив, що передав автомобіль Mercedes-Benz S-Class назад до автосалону.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування