Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко погодиться на будь-якого прем'єра з правильними принципами

П'ятниця, 12 травня 2006, 21:05

Президент Віктор Ющенко заявив, що готовий розглянути будь-як кандидатуру на посаду прем'єра, якщо вона буде працювати на консолідацію парламентської коаліції.

Про це Ющенко заявив у п'ятницю на зустрічі зі студентами Європейського коледжу в Натолине (Польща), повідомляє прес-служба глави держави.

Разом з тим Ющенко висловив думку про те, що для майбутніх учасників парламентської коаліції головною задачею є домовитися про "спільне бачення ключових пріоритетів внутрішньої і зовнішньої політики України".

У зв'язку з цим глава держави ще раз підкреслив важливість підписання змістовної політичної угоди, що зможе забезпечити стабільну і тривалу роботу коаліції.

Крім того, Ющенко відзначив, що в учасників переговорного процесу про коаліцію залишається ряд питань, на які вони мають різні погляди.

Саме такі питання, на переконання президента, мають потребу в узгодженні в рамках коаліційної угоди.

"Якщо змістовна частина політичної угоди дасть принципові відповіді на проблемні питання, питання про кандидатуру прем'єра стане другорядним", - підкреслив глава держави.

"Прізвище прем'єр-міністра я буду розглядати тільки в тім контексті, як ця фігура підсилює мети і методи досягнення позицій, що зафіксує політичну угоду. Хочу ще раз підкреслити, що тема принципів і цілей сьогодні домінує над темою прізвища", - сказав Ющенко, відповідаючи на питання про те, чи погодиться він на кандидатуру Юлії Тимошенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування