Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нового секретаря РНБО Ющенко знайде в горах

Середа, 17 травня 2006, 10:35

Новим секретарем РНБО може стати глава Української народної партії Юрій Костенко.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.

Як повідомила прес-секретар президента Ірина Геращенко, зараз йде обговорення декількох можливих кандидатур на цю посаду, однак називати прізвища вона відмовилася.

Геращенко підкреслила, що призначення глави РНБО відбудеться незалежно від результату переговорів по створенню парламентської коаліції і формування уряду.

"Конституція чітко регламентує порядок призначення на посади силового блоку уряду і секретаря РНБО. Це право Основний Закон закріплює за президентом, і торг тут недоречний", — підкреслила Геращенко.

У той же час, за інформацією "Дела", серед кандидатів на посаду секретаря РНБО в якості основної називається кандидатура Юрія Костенка.

Його призначення, пише видання, лобіює радник президента Віра Ульянченко.

За словами Костенка, з ним у секретаріаті призначення в Радбез ще не обговорювали. "Я нічого не знаю про це", — сказав він "Делу".

Як розповів колега Костенка по виборчому блоку Іван Плющ, лідер УНП на якийсь час відсторонився від політичного процесу в країні і взяв тривалу відпустку.

"Він усього кілька днів тому повернувся з гір", — сказав Плющ. У той же час член БЮТ Олег Білорус вважає, що призначення Костенка на посаду секретаря РНБО може відбутися. "Костенко — це серйозна кандидатура", — сказав він.

Білорус говорить, що БЮТ, у свою чергу, може висунути власну кандидатуру на посаду секретаря РНБО. "Це політична посада, і я не бачу причин виключати її з переговорів про створення коаліції", — сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування