Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ "зробив послугу" проблемній "Нашій Україні"

П'ятниця, 19 травня 2006, 10:36

Блок Юлії Тимошенко не буде категорично наполягати на портфельних квотах.

Про це заступник керівника БЮТ Микола Томенко повідомив у вечірньому ефірі телеканалу "1+1".

Він відзначив, що БЮТ не буде наполягати, що квота "Нашої України" реалізована в посаді президента, а посада спікера повинна відійти до соціалістів.

У той же час Томенко відзначив, що представники БЮТ говорять про "своєрідний трикутник влади" - Юлія Тимошенко - прем'єр-міністр, Олександр Мороз - голова парламенту, Віктор Ющенко - президент, "оскільки фактично цей трикутник виник у ході помаранчевої революції".

Томенко підкреслив, що, судячи з соцопитувань, такий розподіл посад підтримується і суспільною думкою.

Також Томенко відзначив, що на відміну від БЮТ, який висуває одну кандидатуру на посаду прем'єр-міністра, і СПУ, що також має одного кандидата на посаду спікера, "у "Нашої Україні" є 3-4 серйозних кандидати на посаду спікера, і це створює для нас проблему".

Проте Томенко не заперечує варіанта, що буде знайдене компромісне рішення, і посаду спікера займе представник "Нашої України".

Відповідаючи на питання, чи може обійняти посаду спікера Петро Порошенко, Томенко сказав: "Ми будемо брати до уваги так звану суспільну легітимність".

Політик нагадав, що, за даними соцопитувань, 65% прихильників БЮТ, "Нашої України" і СПУ хотіли б бачити на посаді прем'єра Тимошенко, 12% - Юрія Єханурова і 0,3% - Порошенка.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування