Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сателіти "Нафтогазу" пустили соплі, що їм не вистачає грошей

П'ятниця, 19 травня 2006, 15:08

Працівники нафтогазової галузі заявляють про невідворотність підвищення цін на газ для населення.

Про це йдеться у зверненні підприємств та профспілкових організацій нафтогазової галузі України.

У зверненні вказується, що ціни на газ в Україні не змінювались з квітня 1999 року і менше ніж на 50% відшкодовували витрати НАК "Нафтогаз України". Таким чином "Нафтогаз України" щорічно недоотримувала понад 4 млрд. грн.

У заяві підкреслюється, що "соціальні дослідження компанії та звернення громадян до неї доводять, що населення держави з розумінням ставиться до проблем паливно-енергетичного комплексу і готове до приведення цін на енергоресурси до економічно обґрунтованого рівня".

"Водночас безсумнівним є те, що споживання природного газу за "пільговими" (нижче економічно обґрунтованого рівня) цінами не стимулює запровадження енергозберігаючих технологій на виробництві та в побуті", - говориться в документі.

У заяві підкреслюється, що при підвищенні ціни на природний газ для населення за рахунок додатково отриманої виручки державний бюджет забезпечить збільшення обсягів фінансування пільг та субсидій населенню на відшкодування витрат з оплати послуг з газопостачання.

Звернення підписали голова профкому НАК "Нафтогаз України" Капанистий, гендиректор "Укргазвидобування" Рибчич, в. о. голови профкому "Укргазвидобування" Рудакова, голова Ради директорів ДК "Укртрансгаз" Шимко, голова об’єднаного профспілкового комітету працівників ВАТ "Укрнафта" Тютюгін, гендиректор ДП "Газ-тепло" Бублик, начальник планово-економічного управління ДК "Газ України Цимбалюк.

Як відомо, "Газ-тепло" знайшло кошти на придбання мерседесу за 1 мільйон гривень для екс-голови "Нафтогазу" Олексія Івченка.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування