Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах хоче відібрати в Яценюка нових підлеглих

Субота, 20 травня 2006, 13:38

Український союз промисловців і підприємців висловлює обурення рішенням уряду від 17 травня про підпорядкування Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва міністерству економіки.

У своїй заяві, поширеній у суботу, УСПП вимагає скасувати постанову КМУ, а також перейти від декларативних заяв щодо розвитку підприємництва до реальних дій.

Постанова КМУ, наголошують підприємці, суперечить чинному законодавству України з питань державної регуляторної політики, дозвільної системи, реєстрації та ліцензування у сфері господарювання.

У заяві зазначається, що "незручний" закон "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" і досі не виконується всіма владними інституціями.

"Чиновники не хочуть мириться з тим, що їх позбавлено права приймати рішення в режимі "ручного управління", тому й докладають зусиль щодо зміни статусу єдиного державного органу, який переймається питаннями підприємництва", - йдеться в заяві.

УСПП наголошує, що подальший успішний розвиток підприємництва в Україні знаходиться під великим питанням, оскільки позбавлення Комітету самостійного статусу фактично означатиме повернення до непрозорих механізмів прийняття рішень органами виконавчої влади, зміцнення підвалин розвитку корупції та пригнічення підприємницької ініціативи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування