Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баррозу дав "пріоритетній" Україні домашнє завдання

Субота, 20 травня 2006, 18:14

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вважає Україну пріоритетним партнером Євросоюзу.

Про це йдеться в його відеозверненні до українського народу з нагоди святкування Дня Європи, що транслювалося на Майдані Незалежності у суботу.

За його словами, цього року є можливість "відсвяткувати посилення нової ролі України на європейській сцені та як пріоритетного партнера ЄС".

"Процес глибинних реформ, які ви реалізовуєте для кращого життя ваших наступних поколінь, є не менш амбітним і вимогливим, ніж процес, започаткований ЄС більше 50 років тому", - йдеться в повідомленні.

"Ми можемо без сумніву сказати, що безпрецедентний розвиток політичної та економічної співпраці протягом минулого року між Україною та ЄС дійсно створили таку "фактичну солідарність" між нами через зближення бачення наших цінностей, цілей та політики", - сказав він.

За словами Баррозу, "кожен з нас має виконати відповідальне "домашнє завдання": Україні слід і надалі продовжувати бути частиною Європи через поступове впровадження стандартів ЄС... тоді як ЄС має завершити свої інституційні реформи".

Разом з тим, міністр закордонних справ Борис Тарасюк упевнений, що ЄС підтримує і поділяє європейські прагнення України.

"6 квітня Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій вперше закликав європейську комісію почати переговори з Україною щодо укладення угоди про асоціацію", - сказав він у суботу в коментарі "Українській правді".

На думку Тарасюка, угода про асоціацію – "це є угода, яка має перспективу членства".

За його словами, в самому ЄС вже почався перегляд підходу щодо України.

"Треба врахувати реалії: Європейський союз сьогодні перебуває в певній кризі, системній кризі, тому вони самі говорять: "Дайте нам впоратися зі своєю проблемою, і тоді ми вже знову повернемося до питання про розширення", і я думаю, що це логічно", - сказав Тарасюк.

На питання, чи буде обговорюватися під час саміту ГУАМ питання виходу України з СНД, він відповів: "Тут немає зв’язку, ГУАМ – це конкретно, СНД – це ефемерно".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування