Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ринкова економіка провалилася в пострадянських країнах?

Вівторок, 23 травня 2006, 14:04

Перехід до ринкової моделі економіки в країнах колишнього СРСР фактично провалився, вважає лауреат Нобелівської премії в області економіки Джозеф Стігліц.

"Цей процес мав би призвести до безпрецедентного росту добробуту, а замість цього вилився в безпрецедентний ріст бідності і нерівності", - заявив Стігліц на зборах ЄБРР у Лондоні.

"За минулих 15 років у деяких країнах лише не набагато покращилася ситуація, а в деяких вона стала навіть гіршою", - цитує Стігліца прес-служба банку.

За його словами, повноцінному переходу до ринкової економіки на пострадянському просторі перешкоджають два фактори: відсутність "влади закону" і погано проведена приватизація.

"Якщо ви одержали активи на 1-2 млрд. доларів шляхом незаконної приватизації, ви боїтеся, що наступний уряд їх відбере, і волієте не реінвестувати гроші у своїй країні, а швидше вивести їх", - сказав нобелівський лауреат.

Вчиняючи таким чином, "олігархи користуються перевагами обох світів: недоторканністю прав приватної власності за кордоном і слабкістю закону у своїх країнах", - відзначив Стігліц.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: