Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У парламенті буде п'ять нових начальників, Порошенко не проти

Вівторок, 23 травня 2006, 15:04

У новій Верховній Раді буде створено 5 нових комітетів.

Як повідомив представник Соцпартії Станіслав Ніколаєнко, таке рішення було ухвалено за основу на зібранні робочої групи з проведення першого засідання Верховної Ради.

Ніколаєнко пояснив, що повністю рішення ухвалять лише за присутності блоку Тимошенко, який у вівторок на знак протесту залишив засідання групи.

Ніколаєнко сказав, що наразі вирішено створити замість комітету нацбезпеки й оборони два нових комітети – з питань нацбезпеки та з питань оборони і збройних сил України.

Також планується створити замість комітету охорони здоров'я, материнства і дитинства два комітети – з питань охорони здоров'я та з питань сімейної і ґендерної політики.

Замість комітету правової політики створять два нові комітети – з питань конституційної та правової політики та з питань судоустрою.

На місці комітету з фінансів та банківської справи створять комітет з питань фінансів і банківської діяльності та з питань податкової та митної політики.

Замість комітету з питань будівництва житлово-комунального комплексу транспорту та зв'язку будуть створені два комітети – з будівництва та житкомгоспу та з питань транспорту, зв'язку й інформатизації.

Ніколаєнко повідомив, що на засіданні не пройшло рішення про об'єднання комітету із закордонних справ та євроінтеграції.

Коментуючи утворення нових комітетів, представник "Нашої України" Петро Порошенко погодився з необхідністю розділити комітет нацбезпеки та оборони.

"Цей комітет не займався питаннями нацбезпеки, а обмежувався функціями міністерства оборони. Тепер у нас ухвалено стратегію нацбезпеки, і в контексті контролю за спецслужбами необхідно було створити новий комітет", - сказав Порошенко.

Він не погодився з позицією БЮТ, який звинуватив авторів створення нових комітетів в розтраті бюджетних коштів.

"Якщо стоїть завдання економії бюджетних коштів, то слід взагалі розпустити парламент і працювати без нього. Якщо ж ми говоримо про якісне відпрацювання законопроектів, то нам слід підтримати ідею створення нових комітетів", - сказав Порошенко.


Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування