Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Миколаїв слідом за Донецьком рятуватиме російську мову

П'ятниця, 26 травня 2006, 17:57

Миколаївска облрада та Донецька міськрада прийняли рішення надати російській мові статусу регіональної.

У Миколаєві за таке рішення проголосувало 83 депутати облради.

Разом з тим, від депутата Генадія Задирки (фракція Соціалістичної партії) надійшла пропозиція розглянути можливість вивчення питання щодо надання статусу регіональної також мовам інших національних груп, що проживають на території області.

"До мене як депутата надійшли запити з проханням від громадян, що представляють, турків-месхітинців і болгар, які мають місця компактного проживання в деяких районах нашої області", – відзначив Геннадій Задирка.

Донецька міська рада в п'ятницю проголосувала за надання російській мові статусу регіональної.

Відповідний законопроект підтримали 65 депутатів, що взяли участь у голосуванні.

"З метою забезпечення потреб і побажань мешканців Донецька, що використовують російську мову в побуті і громадському житті... Донецька міськрада прийняла рішення про надання російській мові статусу регіональної в розумінні Європейської хартії мов або мов меншостей способом, що не перешкоджає розвитку державної української мови", - говориться в законопроекті.

Крім того, проект передбачає можливість використання російської мови "у роботі міськради і її виконавчих органів поряд з державною українською мовою як мову діловодства, документації, взаємин з населенням, підприємствами й організаціями".

Як повідомлялося, 18 травня Донецька облрада прийняла аналогічне рішення, що стосується статусу російської мови як регіональної.

"Інтерфакс-Україна", Остров, Обком.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування