Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москалю зчинили скандал у Криму через "Нью-Васюки"

Понеділок, 29 травня 2006, 17:27

Публічні вислови постійного представника президента в Криму Геннадія Москаля, зроблені ним протягом першого тижня після його призначення на посаду, дестабілізують суспільно-політичну ситуацію в автономії.

Так вважає голова Верховної Ради АР Крим Анатолій Гриценко, повідомляє УНІАН.

Він висловив здивування у зв`язку з "агресивним і підкреслено конфронтаційним тоном" заяв Москаля, що стосуються новообраного депутатського корпусу автономії.

"Особливо сумним є той факт, що об`єктом образливих характеристик Москаля стали народні обранці. Тим самим чиновник виразив свою зневагу до волевиявлення жителів автономії", – заявив Гриценко.

"Більше того, пан Москаль узявся повчати кримчан, кого саме їм обирати. І це через кілька днів після появи в регіоні, нинішні особливості йому поки невідомі, а специфіка, очевидно, розглядається крізь призму минулих уявлень. Називаючи Крим "Нью-Васюками", Москаль, насамперед, демонструє власну неінформованість у питаннях розвитку народногосподарського комплексу, компенсуючи її нічим не виправданою зарозумілістю", – підкреслив кримський спікер.

При цьому Гриценко зазначив, що в нього немає сумніву в тому, що непродумані заяви постійного представника президента в АРК у своїй основі суперечать позиції Віктора Ющенка, який вимагає від співробітників свого секретаріату "суворо дотримуватися духу та букви закону".

Гриценко висловив сподівання на досвід і професіоналізм Москаля, який здатний, відмовившись від негативних стереотипів, внести свій позитивний внесок у процес становлення нової кримської влади.

Раніше Москаль висловлював занепокоєння тим, що під час виборів до парламенту Криму і до місцевих органів влади потрапили люди з кримінальним минулим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування