Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Ющенка хоче захистити інтернет від влади

Вівторок, 30 травня 2006, 15:27

Спроба будь-якого тиску на діяльність Інтернет-ЗМІ, що не порушують чинного законодавства, з боку спецслужб України є неприпустимою.

Про це йдеться в заяві "Народного союзу Наша Україна", текст якої наводить прес-служба НСНУ.

"Такі дії нагадують встановлення контролю над електронними виданнями за китайським зразком", - зазначається в документі.

"Ми заявляємо, що будь-які обмеження діяльності Інтернет-ЗМІ повинні відбуватися лише у відповідності до вимог ст. 34 Конституції України. "Наша Україна" переконана, що сьогодні необхідно підтримувати розвиток електронних видань", - зазначається в заяві.

"Тому ми виступаємо за удосконалення нормативно-правової бази з точки зору не силового обмеження діяльності Інтернет-ЗМІ, а подальшого їх становлення як важливої складової національного інформаційного простору", - зазначено в документі.

НСНУ також нагадує, що "найбільш відомі Інтернет-ЗМІ вже протягом кількох років виступають з вимогами надання їм правового статусу засобів масової інформації".

В документі також зазначається, що розвиток Інтернет-видань "є одним із найбільш важливих інформаційних пріоритетів України, який потребує удосконалення законодавчої бази щодо їх діяльності".

"Проте недоліки, що стосуються цієї проблеми, аж ніяк не можуть бути причинами для силового чи авторитарного адміністрування Інтернет-ЗМІ. "Наша Україна" переконана, що це не відповідає принципам демократії, свободи слова й верховенства права, котрі є визначальними для нашої країни", - сказано в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування