Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка не будуть застосовувати силу до мовних сепаратистів

Середа, 31 травня 2006, 15:30

Влада не має наміру силовими методами вирішувати питання про нелегітимність рішень органів місцевого самоврядування щодо надання російській мові статусу регіональної.

Про це заявив радник президента Микола Полудьонний на брифінгу в середу, повідомляє Ліга.

Він підкреслив, що у влади немає таких повноважень. "У центральної влади, як і в представників виконавчої влади на місцях, немає повноважень силовим чином вирішувати питання про нелегітимність рішень відповідних органів місцевого самоврядування", - сказав він.

За словами Полудьонного, держава робить усе в правовому полі для того, щоб попередити загрозливі тенденції.

Основною формою реагування на даному етапі є прокурорське реагування в порядку нагляду за дотриманням законів органами місцевого самоврядування.

Радник президента нагадав, що рішення місцевих органів влади про надання російській мові статусу регіональної оскаржуються прокуратурами.

"Внесені протести, більшість протестів ще не розглянуто. У тих областях, де протести відхилені, подані позови. Зараз слово за судами", - сказав він.

Представник секретаріату президента висловив надію, що коли запрацює Конституційний Суд, "дане питання буде поставлено у конституційно-правовій площині".

Як відомо, рішення про надання російській мові статусу регіональної ухвалили Харківська, Севастопольська, Донецька і Дніпропетровська міськради, а також Донецька, Миколаївська і Луганська облради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування