Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна з Росією поки не зрозуміли один одного

Четвер, 4 травня 2006, 13:48

Україна не виключає перегляду ряду угод з Росією внаслідок зміни ринкової ситуації.

Про це повідомив керівник прес-служби українського МЗС Василь Філіпчук, коментуючи слова заступника глави МЗС Росії Григорія Карасіна, який відкинув можливість перегляду терміну оренди і розміру плати за перебування російського Чорноморського флоту на території України.

"Якщо можна переглянути угоди щодо ціни на газ, яка була зафіксована на кілька років уперед, тому що змінилися ринкові умови, ми не бачимо ніяких підстав для того, щоб у цьому ж ключі не підняти інші питання, на які впливає ринкова ситуація", - заявив Філіпчук на брифінгу в четвер у Києві.

Він нагадав, що в четвер у Москві проходить друге засідання російсько-української підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ і його перебування на території України.

У той же час, у перерві засідання цієї підкомісії в Москві російські й українські дипломати констатували серйозні розбіжності в питаннях перебування Чорноморського флоту РФ в Україні.

"Обговорення йде непросто, оскільки розбіжності сторін очевидні і зараз ми намагаємося шляхом непростої дискусії просунутися вперед", - сказав журналістам Карасін.

Він відзначив, що головне на переговорах - "обговорення питань, що залишилися невирішеними після укладення в 1997 році базового договору".

У свою чергу перший заступник глави МЗС України Володимир Огризко висловив думку, що залишаються істотні невирішені питання, по яких немає просувань через позицію російської сторони.

Український дипломат підкреслив, що в четвер сторони більше двох годин обговорювали питання інвентаризації майна, займаного Чорноморським флотом РФ, і заявив, що, на думку української сторони, ЧФ незаконно займає порядку 150 га землі і десятки-сотні об'єктів на цій території. "Російська сторона вважає інакше", - підкреслив Огризко.

Він також назвав складні питання перебування особового складу російського флоту. У відповідь на це Карасін підкреслив, що російська сторона не схильна спрощувати ситуацію і хотіла б прийти до загальприйнятної методології.

"Без погодженої методології ми не зможемо просунутися вперед", - підкреслив російський дипломат.

Огризко відзначив, що українська сторона готова до активних переговорів, але не приймає тактику їхнього затягування.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: