Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Щербаня почали операцію з його відбілювання

Четвер, 1 червня 2006, 10:34

Екс-губернатор Сумщини Володимир Щербань готовий давати свідчення в Генпрокуратурі за умови, що всі головні обвинувачення проти нього скасують.

Про це НТН повідомив захисник екс-губернатора Микола Євдокименко.

За його словами, захист планує домогтися закриття карних справ, порушених проти Щербаня, цього року і подити позов проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Як відомо, нещодавно Зарічний районний суд міста Суми задовольнив позов Щербаня проти Державної податкової адміністрації і визнав недійсним повідомлення податківців про несплату ним прибуткового податку.

Як відомо, Щербаня звинувачували у незаконній операції з купівлі-продажу цінних паперів у 2003 році на суму в розмірі майже 700 тисяч гривень.

Причиною своєї поразки у суді сумські податківці вважають той факт, що на момент розгляду адміністративного позову Щербань не надав їм частину документів, які і виявилися ключовими у суді.

"Це, безумовно, впливає на хід кримінальної справи. Бо саме на цьому рішенні-повідомленні могло базуватися звинувачення. Тому, звичайно, ми не залишимо це без нашої уваги", - зазначив голова ДПА в Сумській області Микола Гусєв.

Дане рішення ДПА має намір оскаржити в Апеляційному суді за допомогою додаткових аргументів Генпрокуратури.

Водночас захист Щербаня вважає, що рішення Зарічного суду не зазнає змін.

За їхніми словами, екс-губернатор не має відношення і до цінностей, вилучених правоохоронцями під час обшуків його помешкань, а саме приватної колекції картин, частина з яких нібито вважались зниклими із Сумського художнього музею.

Як відомо, раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв, що деякі картини були викрадені. Вилучені цінності експонувалися в центрі мистецтв і культури МВС.

Водночас фахівці Сумського художнього музею, які проводили експертну оцінку картин, заявляють, що полотна не були викрадені.

"Ніколи, і взагалі жодної роботи з музею в нас не взято. Не можемо просто зрозуміти, чия це робота, з чого боку і хто це робить. А щодо художньої цінності, із усіх картин тільки близько 40, ми написали в експертизі, являють художню цінність", - сказала директор Сумського обласного художнього музею Галина Ареф’єва.

Щербаня звинувачують у здирництві, перевищенні службових повноважень та перешкоджанні волевиявленню громадян під час президентських виборів.

Як відомо, раніше позови проти Луценка подавали екс-керівник ДУС Ігор Бакай та депутат від "регіонів" Євген Кушнарьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...