Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія знову вирішила помститися Україні

Четвер, 1 червня 2006, 13:57

Прем'єр-міністр Росії Михайло Фрадков скасував порядок надання податкових і митних пільг, які діяли з 1998 року в рамках виробничої кооперації в СНД.

Фактична ліквідація схеми кооперації обсягом у декілька сот мільйонів доларів на рік, що має піти за цим, найбільше вдарить по ВПК України і Білорусії, пише російська газета Комерсант.

Підписаною постановою скасовується дія постанови російського уряду, що забезпечувала податковими пільгами схему кооперації між країнами-учасницями СНД.

Газета не виключає, що скасуванням пільг по кооперації Фрадков прагне "підштовхнути" сусідів по СНД швидше домовлятися по ЄЕП і ЄврАзЕС.

По інформації видання, Білорусія й Україна аналогічні документи не скасовували.

Угода про розвиток виробничої кооперації країн СНД (так звана Ашхабадська угода) було підписано в грудні 1993 року і тоді розглядалося як одне з найважливіших переваг для країн-учасниць.

Відповідно до нього, підприємства, що беруть участь у кооперації, тобто спільному виробництві в рамках виробничих циклів колишнього СРСР, звільнялися від сплати податків і мит при транскордонній торгівлі.

У 1998 році була підписана додаткова угода про виробничу кооперацію з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування