Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СПІКЕРА "НАША УКРАЇНА" ВИСУНУЛА ЄХАНУРОВА

Субота, 10 червня 2006, 18:54

Переговори про створення парламентської коаліції були зірвані, оскільки "Наша Україна" висунула на посаду голови Верховної Ради кандидатуру Юрія Єханурова.

Про це сказав в інтерв’ю УНІАН народний депутат, один із представників соціалістів на коаліційних переговорах Василь Цушко.

За його словами, некоректним є посилання представників "Нашої України" на проект угоди, яку передбачалося підписати ще до парламентських виборів, де йшлося, що на посаду спікера висуватиме свою кандидатуру та політична сила, яка посяде друге місце на виборах.

За словам Цушка, саме блок "Наша Україна" відмовився підписати цю угоду. "Вони самі тоді наступили на граблі", - зазначив він.

Цушко наполягає, що саме Мороз має стати головою Верховної Ради, оскільки він "найдосвідченіший політик в парламентському середовищі і крім того, він зможе об’єднати Схід і Захід України".

Він також підкреслив, що саме лідер СПУ був одним із ініціаторів проведення конституційної реформи і тепер він мав би зробити як керівник парламенту все, щоб були внесені зміни до Конституції і в частині місцевого самоврядування. За його словами, саме Мороз зміг би керувати "таким складним парламентом".

Він вважає, що для Юлії Тимошенко як майбутнього прем’єр-міністра, "найкомфортнішим був би Мороз на посаді спікера, оскільки відбувалося жорстке протистояння під час виборів між двома політичними силами – БЮТ і "Наша Україна".

Цушко сказав, що в разі обрання представника "Нашої України" на посаду голови ВР це протистояння могло б продовжуватися.

Він наголосив, що також некоректними є докори соціалістам, що вони посіли третє місце під час парламентських виборів.

На його переконання, соціалісти могли б, як і БЮТ, відмовитися від президента Віктора Ющенка, вивести з уряду своїх міністрів і перейти в опозицію, і тоді б на виборах, критикуючи владу, здобули б на багато більше відсотків.

Цушко переконаний, що зараз від Ющенка залежить, чи відбудеться демократична коаліція.

За його словами, він (президент), якщо захоче, зможе переконати "Нашу Україну", "лідером якої є де-факто", в тому, щоб вона погодилася на кандидатуру Мороза.

Цушко вважає, що до 14 червня "Наша Україна", БЮТ та СПУ можуть домовитися про створення коаліції. "Горшки ще не побиті", - підкреслив він.

Він підкреслив, що не виключає можливості, що в разі, якщо цього зробити не вдасться, то якась з політичних сил вже 14 червня оголосить про те, що не вступатиме у коаліцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування