Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американські військові їдуть з України

Неділя, 11 червня 2006, 11:17

У неділю з аеропорту Сімферополя відбувають американські резервісти, що прибули в Україну 27 травня для підготовки Старокримського полігону до навчань "Сі бриз", запланованих на середину липня.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Міноборони, американські резервісти їдуть у зв'язку з завершенням терміну, на який щорічно призиваються - вони повертаються на свої постійні робочі місця.

У зв'язку з ситуацією в Феодосії, резервісти так і не змогли виконати завдання з удосконалення інфраструктури Старокримського полігону.

Усього до Криму прибуло близько 200 резервістів. вони працюють на цивільних посадах і щороку протягом трьох тижнів виконують завдання у військовій сфері.

Старший офіцер прес-центру командування Військово-морських сил України підполковник Володимир Бова повідомив, що "половина американських військовослужбовців вирушають на батьківщину у неділю, інші - в понеділок.

Двосторонні українсько-американські навчання "Сі бриз - 2006", початок яких заплановано на 16 липня, відбудуться, якщо буде прийнятий відповідний закон Верховною Радою.

Як заявив тимчасово виконуючий обов'язки секретаря РНБО Володимир Горбулін, навчання пройдуть у будь-якому випадку, проте, якщо парламент не дасть згоду на допуск іноземних військових підрозділів, - без участі американських представників.

У зв'язку з приходом в порт Феодосії американського судна, що доставив вантаж, призначений для проведення навчань, у Криму відбулися акції протесту проти присутності військових НАТО, а також проведення натовських навчань.

Представники альянсу, у свою чергу, висловили жаль проведенням акцій, оскільки НАТО не має до навчань жодного стосунку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування