Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліцію врятує лише Янукович?

Вівторок, 13 червня 2006, 10:37

Шанси на відновлення переговорів про створення коаліції у форматі БЮТ, "Наша Україна" та Соцпартія залишаються, але їх небагато.

Таку думку в інтерв’ю Бі-Бі-Сі висловив директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"На мій погляд, шанси на це все ж залишаються. Ультиматум соціалістів щодо посади спікера – це не перший і, можливо, не останній ультиматум у коаліційному процесі. Якщо ж соціалісти погодяться на заклик "Нашої України" вибрати собі іншу посаду, то переговори мають продовжитися.... Хоча шансів на це, скажу відверто, не дуже багато", - сказав він.

За словами політолога, посада спікера для соціалістів – "головний приз у виборчих перегонах, що відбувалися останніми роками".

"Взагалі посаду спікера можна вважати такою собі політичною лебединою піснею Олександра Мороза", - сказав він.

Говорячи про те, хто був би ефективнішим на посаді спікера – Мороз чи Юрій Єхануров, Фесенко сказав:

"На мій погляд, кандидатура Єханурова є найбільш оптимальним і найбільш компромісним варіантом (у всякому разі з боку "Нашої України"). Що ж до Олександра Мороза на посаді спікера, то я б дав таку оцінку: його призначення головою Верховної Ради було б поразкою для президента Ющенка і для "Нашої України" сьогодні. А для Юлії Тимошенко це було б поразкою на завтра".

За словами політолога, Єхануров, на відміну від Мороза, є "людиною, яка не має на меті бути першим політиком у державі".

"А ось Мороз за умов політичної реформи намагається стати першою людиною в системі державної влади. І про це треба пам‘ятати в першу чергу самій Тимошенко", - додав він.

Говорячи про можливість союзу з Партією регіонів, Фесенко зазначив, що треба казати не лише про "Нашу Україну", а й про Соцпартію також.

"У всякому разі про можливість коаліційного процесу в іншому форматі казали не лише представники "Нашої України", а й представники Соцпартії. Крім того, бажання СПУ отримати посаду спікера можна адресувати не лише БЮТ і "Нашій Україні", а й приховано до Партії регіонів", - сказав він.

За словами політолога, все залежить зараз від Партії регіонів, "і можливо, що нинішній глухий кут у створенні неопомаранчевої коаліції може дати дуже гарний шанс для створення парламентської більшості навколо Партії регіонів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування