Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз сказав, що не відступиться від свого

Вівторок, 13 червня 2006, 10:43

Соцпартія не виходитиме з переговорів про створення коаліції, але й не відступиться від своїх вимог.

Про це в інтерв’ю Бі-Бі-Сі розповів лідер СПУ Олександр Мороз.

"Ця позиція повинна полягати у тому, що посада прем’єр-міністра, президента і голови парламенту повинні уособлювати баланс політичних інтересів у суспільстві, а решта посад визначатиметься на основі тих засад, які ми заклали в документі, що є основою політичної угоди, регламенту і розподілу повноважень", - зазначив Мороз.

На питання, чи вважає він, що такого балансу можна досягти лише з ним на посаді спікера, Мороз відповів: "Так, і це одне".

"А друга справа, що ми усі розуміємо, що співпраці між Нашою Україною та Блоком Тимошенко при умові, що одні представляють парламент, а другі  - уряд, не буде. Тому це дуже проблематично, щоб такий формат коаліції був дієздатним", - додав він.

При цьому Мороз заявив, що СПУ не цікавлять посади, а їх цікавить баланс.

"Мене задовольняє посада народного депутата, керівника фракції. Я не претендую. Ми дамо будь-яку кандидатуру. У нас є достойні люди, які можуть очолювати парламент", - додав Мороз.

Він також повідомив, що якщо перемовини по коаліції закінчаться невдачею, то СПУ піде в опозицію.

"Ми будемо в опозиції. Хай вони домовляються. Вони вирішать це питання. Тим паче, що вони давно ведуть переговори з Партією регіонів. І офіційно причому. Юрій Єхануров неодноразово про це заявляв. Анатолій Кінах веде ці переговори і Петро Порошенко. Хай домовляються. Це буде логічно, врешті-решт", - зазначив Мороз.

Він також додав, що, на його думку, шанси створення коаліції Партії регіонів з частиною помаранчевих становлять 50 на 50, зазначивши, що все вирішиться найближчими днями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування