Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАТО немає претензій до України через крики окремих "політиків"

Вівторок, 13 червня 2006, 16:17

Формування уряду і підтвердження ним попереднього євроатлантичного курсу є останнім етапом оцінки готовності України приєднатися до виконання плану по здобуттю членства в НАТО.

Про це заявив голова місії України при альянсі, перший міністр оборони України Костянтин Морозов.

Коментуючи минуле засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, Морозов сказав: "Члени альянсу відзначили істотні досягнення України".

"Це дає підставу говорити саме в такому ключі: формування демократичної коаліції, коаліційного уряду і підтвердження ним попереднього інтеграційного курсу є, практично, єдиною умовою приєднання України до ППЧ", - зауважив голова місії.

Разом з тим, зазначив Морозов, з огляду на відсутність змін у політичній ситуації в Україні, засідання комісії Україна-НАТО пройшло "практично в тих же умовах, що і засідання на рівні міністрів закордонних справ у Софії в квітні".

"Навіть в цих умовах рівень відносин України і НАТО залишається досить визначеним і високоорганізованим", - підкреслив голова місії.

Говорячи про події у Феодосії, Морозов підтвердив, що союзники з розумінням поставилися до того, що "ці демонстрації, з одного боку, стали наслідком недостатньої інформаційної роботи в Україні, а з іншого боку, наслідком дій деяких політичних сил, у тому числі не тільки українських".

"Ці події, як, можливо, дехто розраховував, не опинилися в центрі уваги альянсу і не стали основою для будь-яких претензій або низьких оцінок діяльності української влади", - сказав посол.

Коментуючи думку про вплив Росії на ухвалення рішення НАТО в плані можливого членства України в цій організації, він сказав:

"Рішення приймаються в Києві і Брюсселі. І там, і там враховуються інтереси Москви в плані можливого майбутнього членства України в НАТО з метою мінімізації тих факторів, про які говорить Росія".

"Разом з тим, багато з них надумані і є наслідком політичної уяви деяких політиків", - заявив Морозов.

"Росія вже має кордони з країнами НАТО, стабільні дружні відносини практично з усіма без винятку членами альянсу і дуже теплі і дружні - з деякими з них. Ніхто не зможе привести приклад загрози з боку нового члена НАТО для Росії", - додав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування