Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюз не зможе взяти до себе Україну, поки на те не буде закону

П'ятниця, 16 червня 2006, 10:20

Європейський союз зможе приймати нових членів (після вступу Болгарії та Румунії) лише наприкінці нинішнього десятиліття і лише у випадку, що 2008 року вдасться досягти консенсусу щодо Конституції ЄС.

Такого висновку дійшли глави держав Євросоюзу у четвер ввечері після закінчення першого дня самміту ЄС, повідомляє Німецька хвиля.

Розбіжності позицій європейських лідерів стосовно того, що далі робити із проектом Конституції ЄС, виявилися більш кардинальними, ніж вважалося раніше.

Після тривалої дискусії глави держав Євросоюзу вирішили подовжити паузу "обмірковування" до другої половини 2007 року.

Тоді Німеччина, яка стане до головування в організації, має провести аналіз документу. А ще через рік – 2008-го, коли головуватиме Франція, - його спробують затвердити. Після цього знадобиться іще рік-півтора на ратифікацію документу.

Лише тоді, якщо основний закон схвалять усі країни і він почне діяти, можна буде продовжувати процес розширення організації.

Адже нинішні угоди ЄС передбачають приєднання до Євросоюзу лише Болгарії та Румунії, пише "Німецька хвиля".

Без нової законодавчої бази вступ до ЄС Хорватії, Туреччини, балканських країн та країн східної Європи є неможливим.

Окрім цього, буде проведено аналіз щодо того, скільки іще нових членів ЄС здатний прийняти.

"Єврокомісія має підготувати доповідь про елементи, які дозволять виміряти здатність ЄС до подальшого розширення", - повідомив прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер.

Дискусію з цього питання лідери Євросоюзу продовжать у п’ятницю.

У той же час Європейська комісія рекомендувала лідерам держав-членів ЄС розглянути питання про включення до майбутнього двостороннього договору між Україною та Євросоюзом розділу про співпрацю в енергетичній галузі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування