Для німецького політолога Янукович деструктивніший в опозиції

П'ятниця, 16 червня 2006, 11:11

Німецький політолог Александр Отт вважає, що в разі коаліції між Нашою Україною та Партією Регіонів прем’єр буде помаранчевим.

"Швидше за все Янукович запропонує на цю посаду (прем’єра) когось іншого зі своїх прихильників або навіть погодиться, що на чолі уряду залишатиметься людина Ющенка", - зазначив Отт, слова якого наводить Радіо "Свобода".

"Цілком імовірно, що Партія регіонів підтримає таким чином уряд "Нашої України", яка, в свою чергу, піде на поступки Януковичу під час призначення губернаторів або в парламенті, де представники Партії регіонів зможуть очолити більшість комітетів", - зазначив він.

"Але так воно, власне, й має бути, якщо врахувати, що у Верховній Раді Партія регіонів утворює найбільшу політичну силу", - додав він.

Отт також вважає, що Янукович знову повернувся на рівень загальноукраїнського політика. "Якщо Партію регіонів не залучити до влади, то в опозиції вона поводитиме себе значно деструктивніше", - додав він.

На питання про конфлікт, що виник між трьома помаранчевими силами, він зазначив, що говорити про їхню некомпетентність не можна.

"Від самого початку було зрозуміло, що помаранчеві революціонери мали різні уявлення як стосовно внутрішньої, так і стосовно зовнішньої політики. Тепер між ними йдеться навіть не про принципи, а про суперечку навколо розподілу портфелів", - сказав він.

"Дуже прикро за Україну, що на заваді утворення демократичної коаліції стали перебільшені амбіції окремих політиків, або ультимативні вимоги, з якими виступала, наприклад, Юлія Тимошенко", - додав Отт.

На питання щодо можливості нових парламентських виборів, Отт наголосив, що жодна політична сила у перевиборах не зацікавлена.

"Всі вони вже вичерпали себе. І нове голосування, швидше за все, лише знову підтвердить той самий результати, з яким доводиться мати справу сьогодні", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування