Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головатий перевірив українців на хабарництво і "стривожився"

П'ятниця, 16 червня 2006, 15:52

Переважна більшість населення України вважає корупцію розповсюдженим явищем у країні, але готова давати хабарі для вирішення своїх проблем.

Такі результати опитування, яке провели Міністерство юстиції і київський інститут соціології, були озвучені міністром юстиції Сергієм Головатим у п'ятницю на прес-конференції в Києві.

"86,1% респондентів вважають, що корупція в Україні є розповсюдженим явищем. Це дуже тривожні цифри", - сказав міністр, зазначивши, що 63% опитаного населення "готові давати хабаря для вирішення своїх проблем".

За словами міністра, найбільш корумпованими структурами є правоохоронні органи, суди, вищі наукові заклади та медичні установи.

Говорячи про результати опитування в контексті корумпованості суддівської галузі влади, міністр підкреслив, що найбільш корумпованими є господарські суди, потім по спадаючій, - цивільне, карне судочинство та адміністративні суди.

Третина опитаних, за словами Головатого, заявили про небажання звертатися в суд. "Громадяни України не довіряють судам, вважають суди неефективними", - підкреслив він.

Міністр також повідомив, що, згідно з даними опитування, 68% населення України вважають, що засоби масової інформації допомагають боротися з корупцією.

Мінімальну допомогу в боротьбі з цим явищем, як показало опитування, надають депутати, міліція і суди.

"Не буде реального суддівського корпусу в Україні доти, поки не будуть змінені інститути, що відповідають за підбір і контроль за діяльністю суддів", - сказав Головатий.

У даному опитуванні брали участь 1028 респондентів.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування