Мороз розповів, що пообіцяла "Наша Україна"

П'ятниця, 16 червня 2006, 18:35

Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що "Наша Україна" до суботи готує свої пропозиції щодо поділу сфер відповідальності між учасниками майбутньої коаліції демократичних сил.

"Наша Україна" на суботу готує своє бачення можливих компромісів у формальних принципах розподілу сфер відповідальності", - сказав Мороз на прес-конференції в п'ятницю.

Він повідомив, що в ході зустрічі представників "Нашої України", СПУ і БЮТ у п'ятницю обговорювалися принципи формування сфер відповідальності.

За його словами, представники "Нашої України" знову відзначили, що розподіл посад, що відносяться до компетенції президента, має бути винесений за рамки коаліційної угоди.

Він відзначив, що дискусія з даного питання буде продовжуватися, оскільки в такому випадку "мова йде про політичні домовленості, і тому необхідно шукати противагу", інакше "буде перекіс убік однієї політичної сили".

Лідер соціалістів також проінформував про зустріч із президентом Віктором Ющенком в четвер.

Мороз підкреслив, що за словами глави держави він зрозумів, що мова йде про продовження роботи зі створення демократичної коаліції у форматі "трійки".

За його словами, з боку "Нашої України" не надходило пропозицій по створенню "широкої" коаліції за участю СПУ.

Він також повідомив, що в п'ятницю на засіданні політради СПУ прийняте рішення про продовження роботи з формування коаліції демократичних сил у форматі "трійки" - "Наша Україна", СПУ і БЮТ.

Політрада також доручила обласним, міським і районним комітетам партії, фракціям СПУ в місцевих радах ініціювати розгляд і забезпечення прийняття рішень з підтримки створення такої коаліції.

"Таким чином, ми йдемо назустріч побажанням "Нашої України", що, власне, відновила на вчорашній день роботу з обговорення умов створення коаліції", - сказав Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: