Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВІД ЮЩЕНКА ВИМАГАЮТЬ СКАСУВАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ

Вівторок, 27 червня 2006, 15:49

Всеукраїнська народна рада громадських організацій і партій національно-державного спрямування "Захистимо Україну" вимагає від президента Віктора Ющенка навести лад у країні і скасувати політреформу.

Про це йдеться в листі, який передали в секретаріат президента учасники мітингу, організованого в Києві Всеукраїнською народною радою "Захистимо Україну".

"Від вас як від голови держави ми вимагаємо піти назустріч надіям суспільства мати в Україні сильну президентську владу... навести в країні порядок, нейтралізувати антиукраїнські, антидержавні, сепаратистські тенденції, вжити заходів для негайного скасування так званої політреформи - джерела хаосу в державі", - йдеться в зверненні до президента.

Учасники мітингу вимагають від Ющенка домогтися від правоохоронних органів чіткого встановлення організаційного і фінансового центру дестабілізації ситуації в країні і забезпечення "твердого покарання винних у державній зраді".

Крім того, вони виступили за гарантований розвиток української мови як єдиної державної, а також культури, науки, освіти, відродження в повному обсязі українського друкарства, кіноіндустрії, національного телебачення і преси.

У зверненні йдеться, що Україні загрожує хаос:

"Вперше у Верховній Раді практично відсутні національно-патріотичні сили. У низці регіонів підняли голови сепаратисти, вороги роблять усе можливе, щоб не допустити євроінтеграції країни. На карті стоїть українська соборність і державність".

На думку оргкомітету орагнізації, основна причина поглиблення кризи в країні - це "так називана політреформа, згідно з якою в державі немає нікого, хто б ніс персональну відповідальність за усе, що в ній робиться".

У мітингу взяли участь близько 100 осіб. Це представники Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, УНА-УНСО, Української республіканської партії, партії "Собор", Національного союзу письменників України й інших організацій.

Учасники мітингу тримали плакати "Руки геть від Конституції України!", "Захистимо права українців в Україні!", "Верховна Рада! Де закон про державність української мови?", "Українцям - українську книгу".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування