Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія влаштувала Україні "збройовий скандал" по давно розкритій справі

П'ятниця, 30 червня 2006, 12:43

Віце-прем'єр - міністр оборони РФ Сергій Іванов, заявляючи, що Росія має у своєму розпорядженні дані про те, що українська фірма кілька років назад поставила за кордон 12 крилатих ракет великої дальності, мав на увазі давно розкриту кримінальну справу.

Про це повідомило компетентне джерело в українських спецслужбах, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, у п'ятницю Іванов заявив, "українська фірма "Прогрес", що є дочірнім підприємством "Укрспецекспорту", у 2000 і 2001 роках поставила шість крилатих ракет Х-55 у Китай і ще шість таких же ракет в Іран".

За його словами, це радянські ракети великої дальності (більш 1000 км) повітряного базування. "Це дуже грубе порушення режиму по контролю за ракетними технологіями, учасником якого є Україна", - сказав Іванов.

Тим часом, раніше повідомлялося, що СБУ в 2004 році виявила і припинила діяльність міжнародної злочинної групи торговців зброєю на території України, до якої входили громадяни Росії, України та Австралії.

Установлено, що ці особи під виглядом вивозу з України в Росію здійснили в 2000-2001 роках постачання 12-ти крилатих ракет типу Х-55 у Китай і Іран. Компетентні органи поширили офіційні заяви з цього приводу.

Україна раніше неодноразово виявлялася фігурантом "збройових скандалів". Зокрема, у 2002 році Київ підозрювали в продажі радарів "Кольчуга" в Ірак. Цей факт не підтвердився.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування