Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичці хочуть шість комітетів

П'ятниця, 30 червня 2006, 13:46

Член Партії регіонів Тарас Чорновіл заявляє, що його сила претендує на шість комітетів Верховної Ради.

За його словами, партія у своєму варіанті коаліційної угоди визначила, що опозиція має контролювати бюджетний комітет, комітет з боротьби з корупцією та оргзлочинністю, контролю за силовими структурами, з свободи слова і масової інформації, регламентний і комітет з захисту прав людини і національних меншин.

"Нижче цієї межі опускатися не можна, адже це приведе до виштовхування опозиції у деструктивну стадію", - зазначив Чорновіл на брифінгу в п'ятницю.

Він також зазначив, що партія пропонує кілька можливих варіантів. "Якщо створюється об’єднана опозиція, то вона має отримати не менше третини парламентських комітетів".

На його думку, такий розподіл забезпечить співпрацю з владою "не на рівні - опозиція критикує, а на рівні – опозиція співпрацює".

Депутат також нагадав, що навіть за часів Кучми опозиція мала 10 з 24 комітетів. "Ми говоримо, що Кучма - тоталітарний лідер, але тепер ми розуміємо, що демократизм демократичної коаліції не наближається навіть до рівня Кучми".

Чорновіл також спростував заяву ПОРИ про те, що Партія регіонів начебто готує масові акції непокори у Києві.

"Це абсолютно відверта провокація. Ми припускаємо можливість проведення мирних протестів, але поки що не хочемо вдаватися до жорстких дій", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: