Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент ЄБРР прийняв парі Єханурова

Понеділок, 5 червня 2006, 12:42

Президент Європейського банку реконструкції і розвитку Жан Лем'єр заявляє про готовність прийняти запропоноване йому прем'єр-міністром Юрієм Єхануровим парі щодо показника росту ВВП в Україні в 2006 році.

Про це говориться в листі Лем'єра Єханурову.

"Я прочитав, що ви запросили мене укласти парі з вами щодо точності економічного прогнозу ЄБРР для України... я буду дуже радий укласти парі і... програти, і мені було б дуже приємно, якби українська економіка виявилася сильнішою і більш стійкою до підвищення цін на енергоресурси і дії інших факторів, що прогнозують наші економісти", - говориться в тексті листа.

За словами Лем'єра, незалежно від того, виграє він чи програє, ЄБРР буде готовий обговорити надання кредитів на 100 млн. євро для інноваційних технологій.

"Це майбутнє України... сильна економіка й інноваційні інвестиції, і я впевнений, що ми знайдемо згоду", - заявив Лем'єр.

Єхануров 24 травня на засіданні Кабміну запропонував Лем'єру укласти з ним джентльменську угоду про те, що. якщо прогноз фахівців ЄБРР не виправдається, то ЄБРР на кожну одну десяту росту українського ВВП буде вкладати 100 млн. євро кредитів на інноваційні технології.

У свою чергу Єхануров обіцяє, що, якщо все-таки прогноз фахівців ЄБРР виправдається, то він до кінця свого життя, як професор Національного університету імені Шевченка, на кожній лекції буде розповідати про високі професійні якості прогнозистів ЄБРР.

Європейський банк реконструкції і розвитку поліпшив прогноз росту ВВП України з 1,2% до рівня 2% у поточному році, повідомляють Українські новини.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування