Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко перерахував, що напишуть в угоді "коаліціоністи"

Вівторок, 6 червня 2006, 12:27

Президент Віктор Ющенко заявляє, що коаліція демократичних сил в парламенті має будуватися виключно на правових засадах.

"Не повинні інші механізми перебивати силу закону", - сказав Ющенко на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на питання щодо формування коаліції.

Президент також перерахував пункти, які будуть обов’язково включені до коаліційного договору: забезпечення доступного справедливого судочинства, реформування правоохоронних органів, стимулювання розвитку системи самоврядування, вступ України до СОТ, інтеграція до ЄС.

Крім того, у коаліційному договорі, за словами Ющенка, будуть прописані зміни до Конституції щодо розподілу повноважень між президентом, Кабміном і Верховною Радою, "створення системи стримання і противаг".

Президент також зазначив, що коаліційний договір також має передбачати створення урядових комітетів, "які відповідатимуть за професійність рішень", а також запровадження системи державних секретарів.

"Це все повинно бути зафіксовано як політична ціль, щоб через рік її роботи українцям стало жити краще", - зазначив Ющенко.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування