Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соцпартія виставила Рудьковского на поріг, але не прогнала

Середа, 7 червня 2006, 10:35

Політвиконком СПУ торкнувся питання про виключення члена політради Соцпартії Миколи Рудьковского за ігнорування інтересів виборців.

Інформацію про це підтвердили члени Соцпартії Йосип Вінський та Іван Бокий, повідомляє Комерсант-Україна.

За інформацією видання, це питання було внесено у порядок денний засідання політради СПУ у середу.

За словами депутата Сергія Кузьменка, відносно Рудьковського "були запропоновані два заходи впливу: догана і виключення з партії, і більшість вирішила обмежитися доганою".

Як відомо, Рудьковський відмовився від посади мера Чернігова за рекомендацією чернігівського обкому СПУ.

"Ми вважаємо, що і місцева організація, що прийняла таке рішення, і Микола Рудьковський діяли некоректно. Тепер він як людина, що одержала догану, повинен рік сумлінно, чесно і плідно працювати в парламенті й обласному комітеті партії", - заявив Вінський.

При цьому, за його словами, Рудьковський обвинувачується в порушенні пункту 9 "Кодексу депутата-соціаліста": "Підпорядковувати усю свою депутатську роботу інтересам виборців, бути активним виразником їхніх інтересів".

За версією джерела видання, Рудьковський обвинувачувався також у тому, що "веде невідповідний члену СПУ спосіб життя".

Довідавшись про подібне припущення, Бокий викликнув: "Свят, свят, свят! Про що ви говорите? По-перше, який він олігарх? Його навіть олігархиком назвати не можна. Такі обвинувачення Соцпартія не висувала жодному своєму члену. СПУ бореться не з багатством, а з бідністю".

У той же час у середу львівський міський комітет СПУ виключив з партії першого секретаря львівського міськкомітету СПУ Віктора Савченка і секретаря міськкомітету Олега Щербакова.

За словами голови львівської облорганізації СПУ Євгенія Таліпова, таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що "Савченко і Щербаков дозволяли собі ігнорувати статутні положення і, головне, не продемонстрували злагоджених дій при підготовці до виборів 2006 року".

"Вони більше працювали на власні амбіції, зокрема – на портфелі. У нас є відомості, що Олег Щербаков брав хабарі. А Віктор Савченко не докладав максимум зусиль, щоб соціалісти подолали трипроцентний бар'єр", – зазначив Таліпов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування