Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти висувають нові кадрові претензії

Середа, 7 червня 2006, 19:20

Фракція соціалістів вважає за необхідне зберегти за нинішніми міністрами, що представляють Соцпартію, їхні посади.

Про це сказав в коментарі "Українській правді" член фракції Віталій Шибко.

"Питання стоїть, щоб зберегти наших міністрів. Наші міністри були успішними, їхня робота була ефективною", - сказав він.

За словами Шибка, це стосується і міністра освіти Станіслава Ніколаєнка, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і голови Фонду держмайна Валентини Семенюк.

Говорячи про попередню вимогу фракції СПУ щодо того, що спікером має бути Олександр Мороз, Шибко сказав, що "це було б логічно".

"Мороз має досвід роботи як голови Верховної Ради, зокрема і тоді, коли ситуація в країні була непроста, але парламент працював, ухвалював рішення. Крім того, він є ініціатором політреформи, і тому було б логічно, щоб він продовжив цю роботу і довів її до кінця. Треба брати на себе відповідальність", - зазначив депутат.

На питання, наскільки радикальною є позиція СПУ щодо спікерства, Шибко відповів, що "не повинно бути жодної радикалізації, амбіції мають бути відкинуті".

На питання, чи відбудеться у четвер зібрання фракцій "Нашої України", БЮТ і СПУ, Шибко сказав, що йому про це достеменно не відомо, але на 9 ранку заплановане зібрання фракції СПУ.

Щодо ставлення фракції до створення коаліції, Шибко відмовився говорити від імені політичної сили, але від себе зазначив, що не відкидає співпраці з Партією регіонів.

"Ми повинні зберегти парламентаризм, і не потрібно когось викреслювати, кого підтримали понад 8 мільйонів. Це свідчило б про те, що нам нічого робити в цих регіонах, і значить ми не зможемо розширити базу свого електорату", - зазначив депутат.

"Я не відкидаю такої співпраці (з Партією регіонів), тому що там є ряд свідомих людей, досвідчених фахівців", - додав Шибко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування