Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ думає, що скоро маритиметься раднику Ющенка в туалетах

П'ятниця, 9 червня 2006, 13:47

Газета "Україна молода" звинувачує керівництво СБУ у викраденні конфіденційної iнформації з комп'ютерної системи Служби безпеки.

Про це йдеться в п’ятничному матеріалі видання.

За даними видання, військовою прокуратурою начебто порушено кримінальну справу щодо "несанкціонованого проникнення в головний комп'ютер СБУ та отримання цілком таємної інформації щодо оперативної діяльності спецслужби в обсязі два мільйони файлів".

За інформацією джерел "України молодої", "цей злочин було зроблено наближеними до Ігоря Смешка (останній керівник СБУ періоду Кучми) та Ігоря Дріжчаного співробітниками".

При цьому видання натякає на неефективність роботи керівництва СБУ, яке замість того, щоб боротися зі створеним сепаратистами "феодосійським скандалом" у Криму, роздає журналістам горілку "Альфівка".

"Україна молода" також стверджує, що минулої п'ятниці голова СБУ Дріжчаний особисто дав вказівку Управлінню "Б" завести справу оперативного розшуку із класифікацією "розголошення відомостей, що становлять державну таємницю" стосовно невстановлених осіб, які передають інформацію "Україні молодій".

Крім цього начебто планом оперативно-розшукових заходів по цій справі передбачено проведення ОТЗ-12 та ОТЗ-12м щодо головного редактора "України молодої" Михайла Дорошенка.

Прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко в коментарі УП зазначила, що "газета знову переплутала грішне з праведним".

"Військова прокуратура дійсно порушила кримінальну справу про викрадення інформації з бази даних СБУ. Але справа порушена за матеріалами СБУ, яка власне й виявила факт втручання у відомчу базу сторонніх осіб", - зазначила вона.

"Ніхто не збирався приховувати цю інформацію, як стверджує газета. Триває слідство, яке веде прокуратура, і лише вона має право коментувати його хід. Можу лише сказати, що СБУ разом з прокуратурою попередила спробу продажу викрадених матеріалів. Зловмисника – співробітника спецслужби - затримано", - додала Остапенко.

Щодо інших фактів, викладених у матеріалі, зокрема щодо того, що СБУ вживає "оперативних заходів" щодо головного редактора "УМ", то Остапенко спрогнозувала, що в наступних статтях "буде йтися про відеокамери СБУ в туалетах редакції або вдома у її редактора". "Коментувати подібне мають фахівці інших професій – в білих халатах", - сказала вона.

Як відомо, раніше газета оприлюднила статтю, в якій стверджує, що Дріжчаний сприяє впливу Москви та "різних кланів", а саме Партії регіонів та СДПУ(о), зокрема Рината Ахметова та Віктора Медведчука, на діяльність СБУ.

Голова СБУ Ігор Дріжчаний звернувся до Генпрокуратури з проханням перевірити факти, викладені в газеті "Україна молода", і дати їм правову оцінку. СБУ підозрює, що матеріал є замовним.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: