Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друг Віри Іванівни і спонсор проектів дружини Ющенка побудують завод

Понеділок, 24 липня 2006, 10:32

Японська Kobe Steel, австрійська Hares Group і українська "Смарт-груп" підписали меморандум про будівництво заводу для виробництва залізорудної сировини за технологією ITmk3 у Кривому Розі.

Про це говориться в повідомленні Hares Group, передають Українські новини.

Відповідно до меморандуму, сторони мають намір запустити новий завод на території та у приміщеннях Інгулецького ГЗК, при цьому при виробництві обладнання для нового заводу максимально будуть використані можливості машинобудівного комплексу України.

"Смарт-груп" контролює найбільший в Україні гірничо-збагачувальний комбінат - Інгулецький, і володіє на паритетних засадах із групою "Приватбанку" Південним ГЗК, а також контролює Макіївський метзавод.

"Смарт-груп" контролює російський бізнесмен Вадім Новінскій - компаньйон Віктора Чорномирдіна і близький друг Віри Ульянченко.

Австрійська Hares Group належить екс-раднику Ющенка Харесу Юссефу, який також виступав спонсором проектів першої леді Катерини Ющенко.

Технологія ITmk3 дозволяє одержувати з залізної руди продукт у формі сферичних утворень (злитків - "наггетс"), які містять від 96 до 98% заліза, 2-4% вуглецю, цей продукт компактніший за залізну руду по питомому вмісту заліза, що дозволяє знизити транспортні витрати.

Крім того, дана технологія дозволяє скоротити залежність української металургії від постачань газу, тому що використання вугілля для виробництва "наггетс" дозволяє мінімізувати споживання натурального газу і скоротити викид СО2 на 23% на кожну тонну виробленої сталі у порівнянні з традиційним доменним процесом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування