Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров знизить податки для хоббі Януковича

Понеділок, 24 липня 2006, 10:44

Бюджетний комітет парламенту пропонує повернути пільгове оподатковування СЕЗам.

Про це говориться в резолюції новому Кабміну, який займеться розробкою держбюджету-2007, повідомляє "Дело".

"Якщо наш ВВП сьогодні складає близько 500 млрд. грн., то зниження тиску на економіку на 2% складає зниження податкового тиску приблизно на 10 млрд. грн.", — пояснив голова бюджетного комітету Микола Азаров.

За його словами, зменшення податкового тиску в 2007 році не означає зниження податкових ставок — він буде проявлятися в поверненні податкових пільг технопаркам, СЕЗ і ТПР.

Азаров також заявив, що новий уряд, сформований "антикризовою" коаліцією Партії регіонів-СПУ-КПУ, має намір у 2007 році продовжити податкову реформу, яка була зупинена в 2005 і 2006 роках.

"Ми також вимагаємо відмовитися від усіляких спроб переглянути спрощену систему оподаткування малого і середнього бізнесу і вимагаємо забезпечити стабільність діючого законодавства й одночасно розробити пропозиції щодо зниження податкового тиску", — заявив Азаров.

Представники "антикризової" коаліції зійшлися на думці, що повернення до податкових стимулів гарантує новий економічний ривок і прискорення росту ВВП, пише "Дело".

Планується, що деякі імпортні митні ставки, які були знижені в 2005 році, швидше за все, повернуть до показників 2004 року, відзначає видання.

"Швидше за все, Азаров погано уявляє діючий з 2005 року митний режим", — думає колишній міністр економіки Сергій Терьохін.

"Ми мало що обнуляли, а дещо навіть підвищили, наприклад, ставки на ввіз автомобілів. Насправді ця тема закрита — це домовленості з СОТ. І Азаров тут не знайде додаткових джерел прибутків, щоб компенсувати скорочення фіскального тиску", - відзначив він.

Як відомо, СЕЗ і технопарки є одним з "коників" програми Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування