Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи думають, що Мороз перебільшив свої можливості

Вівторок, 25 липня 2006, 19:46

Політологи вважають, що депутати не підкоряться рішенню президента про розпуск Верховної Ради.

Про це свідчать результати експрес-опитування, яке провів Центр досліджень політичних цінностей, повідомляє УНІАН.

Президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв зазначив, що у "антикризової" коаліції є і політичні, і юридичні підстави не визнавати таке рішення президента.

"Сьогодні єдиним аргументом, що дозволяє президенту приймати рішення щодо розпуску, є аргумент про несформований уряд. Але ж у президента були всі документи щодо кандидатури прем’єра", - заявив політолог.

"Якби президент у час між поданням документів і 25 липня віднайшов серйозні не лише морально-політичні, але й юридичні аргументи проти кандидатури, то тоді б перевага була на боці президента. Але у президента поки що таких аргументів немає", - додав Єрмолаєв.

Він також зауважив, що вчорашній виступ спікера Олександра Мороза не був ультиматумом.

"Це своєрідна демонстрація того, що в Україні створено новий центр влади. Цей орган не веде війну з президентом, а пропонує співпрацю", - підкреслив Єрмолаєв.

У свою чергу керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що Мороз перебільшив свої можливості, хоча "об`єднання залізної волі Партії регіонів з хитрістю і політичним досвідом Мороза різко підсилило роль парламенту, дало йому нові сили".

На думку політолога, президент не збирається розпускати парламент, і в цьому сенсі Мороз скоріше виконує волю людей, які контролюють Верховну Раду.

"Заява подібного роду (Верховна Рада не підкориться указу президента про розпуску парламенту), що прозвучала з вуст спікера, говорить про те, що в країні різко загострилася політична ситуація", - підкреслив політолог.

"І лише спокійні кроки президента і Верховної Ради назустріч один одному здатні запобігти подальшому ускладненню ситуації", - додав Небоженко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: