Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НАГАДУЄ, ЩО МОЖЕ РОЗІГНАТИ РАДУ І ВИМАГАЄ СИЛОВИЙ БЛОК

Середа, 26 липня 2006, 18:24

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що вважає головним "забезпечення гарантій необоротності внутрішнього і зовнішнього курсів України".

В інтерв'ю окремим телеканалам і агентствам у середу він заявив, що всі його дії "будуть відповідати букві і духові Конституції".

Президент особливо підкреслив, що в ході переговорів про створення коаліційного уряду "з дискусії повинен бути виведений" "силовий блок" - МВС, Міноборони, МЗС, Генпрокуратура, СБУ.

Він відзначив, що "силові структури повинні бути звільнені від партійного впливу".

Він також висловився за удосконалювання Конституції, недосконалість якої, на його думку, "затягнула країну в хаос". На його думку, подальші зміни до Конституції повинні встати до порядку денного відразу після конституційного процесу.

Президент також особливо звернув увагу на необхідність "якомога швидшого формування Конституційного Суду", що він назвав однією з умов виходу з політичної кризи.

"Це та точка, з якої президент сходити не буде", - сказав він.

При цьому Ющенко розкритикував плани парламенту визначити свою квоту суддів шляхом рейтингового голосування.

"Ця дорога узурпації Конституційного Суду, це нечесна політика", - сказав він, відзначивши, що склад суддів від парламенту повинен відбивати його політичну структуру.

Ющенко також сказав, що не має наміру "переподавати" кандидатури до складу суду від президента, які він направив у парламент вісім місяців тому.

Кажучи про свої дії в нинішній ситуації, президент відзначив, що "не має наміру відігравати технічну роль".

Він сказав, що в даний час "наступив факт можливої реалізації президентом права розпуску парламенту". "Я не відкидаю цей варіант, але він може призвести до конфронтації в суспільстві. Але він може бути як відповідь на певні дії", - сказав Ющенко.

Він також розкритикував заклики політичних сил до "силового варіанту вирішення проблеми". "Не треба апелювати до вулиці, потрібно керуватися законодавством. Ми повинні пам'ятати: хто посіє вітер - пожне буру ", - сказав Ющенко.

Президент також у черговий раз відзначив, що має намір визначиться з поданням у парламент кандидатури на посаду прем'єра у відведений йому Конституцією термін (15 днів).
Інтерфакс-Україна

P.S."Українська правда" приносить вибачення перед своїми читачами за використання вторинної інформації важливих новин. Ми змушені подавати повідомлення інформагенцій, а не власних кореспондентів, оскільки прес-служба президента вкотре не запросила наших журналістів, пославшись на "маленьке приміщення". Саме такими аргументами пояснювала свої аналогічні дії і прес-служба Леоніда Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування