Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку пропонують повестися з Морозом, як Кучма

Субота, 29 липня 2006, 10:57

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев пропонує президенту Віктору Ющенку та Верховній Раді підписати Конституційну угоду.

За словами Асадчева, підписати угоду потрібно "для врегулювання взаємовідносин на сучасному етапі і закладання перспективи прийняття нового тексту Конституції", повідомляє прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

Головними питаннями, на які треба було би звернути увагу при її підписанні, на його думку, могло би бути "визначення центру прийняття рішень, розподіл функцій між парламентом, урядом і президентом, чинники стримувань і противаг, чинники контролю".

"У 1995р в Україні вже був прецедент, коли політична криза "розрулювалась" шляхом підписання Конституційної угоди між президентом і парламентом. Тоді, навіть за наявності діючої Конституції до прийняття нової, фактично працювала Конституційна угода", - нагадав губернатор.

"Оскільки зараз всі бачать, що зміни до Конституції фактично призвели до її руйнування, стали причиною кризи та не дають можливість функціонувати Конституційним інституціям, виходом із цієї ситуації може стати підписання нової Конституційної угоди до моменту ухвалення нового тексту Основного Закону", - сказав Асадчев.

Разом з тим, Асадчев наголосив, що "важливою складовою майбутньої Конституції повинна стати заборона змінювати її принаймні найближчі 50 років".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування