Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах знову згадує про Порошенка

Вівторок, 4 липня 2006, 13:18

Анатолій Кінах виступає за таємне голосування за голову парламенту та проти конкуренції за посаду спікера парламента.

"Ми підтримуємо позицію – і це підтверджено рішенням нашої фракції – що вибори голови ВР мають відбуватися чітко за регламентом – тобто таємно бюлетенями", заявив він в інтерв’ю сайту RAZOM.

"Нам дуже важливо, щоб результат такого голосування був консолідований, а не перетворювати це голосування на експеримент", - додав депутат.

"Баланс відповідальності гілок влади не повинен відбуватися на основі особистісного протистояння чи конкуренції. Маючи на увазі кандидатуру Порошенка, ця проблема має місце. І ми будемо робити все, щоб коаліція вийшла на позитивне рішення", - цитує Кінаха сайт.

Депутат заявив, що "коаліція повинна підтвердити свою дієздатність результативним голосуванням по кандидатурі спікера".

Він переконаний, що голосування відбудеться на цьому тижні.

За його словами, "відповіді на принципові питання ПР вже отримала".

"По-перше, ми за те, щоб обрання спікера і призначення прем’єра відбувалося згідно регламенту. По-друге, ми погоджуємося з тим, щоб опозиція, незалежно від її політичного кольору, мала можливість контролю за діяльністю влади. І комітети з контрольними функціями можуть бути передані опозиції. Це і є нашою відповіддю, яка дає можливість зробити крок до розблокування роботи ВР", - сказав Анатолій Кінах.

Новина на сайті "Нашої України" названа "Кінах підтримує кандидатуру Порошенка", проте жодного слова про це в заяві Кінаха немає. Як відомо, раніше кандидатуру Кінаха також висували на посаду спікера, незважаючи на рішення фракції НУ про висунення Порошенка.

Пізніше на сайті з'явилася інша новина про підтримку Порошенка, але вже з боку ПППУ.

"Під час спільного голосування за кандидатуру спікера на загальних зборах коаліції ПППУ підтримала кандидатуру Петра Порошенка. Оскільки ми послідовна політична сила, тому не відмовляємося від своїх слів та дій", сказав член ПППУ Василь Гурєєв.

Як відомо, 27 червня Анатолій Кінах заявив про те, що в нього ще є шанс очолити Верховну Раду.

"Дискусія йде, це не тільки моя позиція, це позиція всієї ПППУ, яка є частиною блоку "Наша Україна", - сказав він тоді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...